26 Ağustos 2013 Pazartesi

Rodos'ta Son Gün-Eski Kent

2 Ağustos 2013

Gün Programı:
Sabah: Attiki Hotel'de Kahvaltı
Gün Boyu: Rodos Arkeoloji Müzesi ve Eski Kent Sokakları
Öğle Yemeği: Taverna Kostas
Akşam 17:30: Feribotla Rodos'tan Marmaris'e Dönüş

Sabah'ı Attiki Otel'de karşılamak:
Butik, tam bize göre bir oteldi, Attiki Hotel. 
10 odalı, her odaya bir yazarın isminin verildiği, bol kedili, yeşil, isteyen ziyaretçisine eski kentte dolaşması için bisiklet bile veren, misafirperver İtalyan ev sahipleri olan ev gibi bir otel. Otelin sahibi çift: Mara ve Francesca


Sabah 6'da kalkıp otelin terasındaki Yoga'ya katılasım vardı aslında.  Ancak Ege de benimle birlikte o saatte kalktığı için bu hayalimi gerçekleştiremedim.  Yine de oğlumla nefis bir eski kent sabahı yaşadık Otel Attiki'de. Güneşin ilk ışıklarının vurduğu eski kent çatılarını seyrettik, otelin dört bir yanında pinekleyen kedilerle oynadık, otelde toplam kaç kedi yaşadığını hesaplamaya çalıştık. Otelin çıt çıkmayan yemyeşil avlusunda leziz olmasa da keyifli bir kahvaltı ettik. 

Attiki Otel'in terasından eski kent


Ege ile kahvaltı
Odamız
Ela ve Başak ta uyandı

Çocuklarla Arkeoloji Müzesi

Handan daha önce gezdiği için bizi dışarda bekledi. Rodos tarihinin tüm dönemlerine ait arkeolojik kazılar sırasında bulunan mezar anıtları, çeşitli heykel parçalarının sergilendiği bu müze, sergilenen eserlerin dışında eskiden şövalye hastanesi olan binası için bile görmeye değer. Her müze ziyaretimizde olduğı gibi yine çocukların eline birer müze broşürü tutuşturup bu sefer bir eski çömleğin peşine düştük. Çömleğe %90 oranda benzeyen bir çömlek bulmakla birlikte, broşürde resmi olan çömleği bulamadık:) Ama çocuklar araken çok eğlendiler ve hiç yorulmadan 1 saat boyunca müzeyi bizimle birlikte gezdiler.














Asklepios Heykeli
Hygieia heykeli
Tıp tanrısı Asklepios'un kızı. Sağlık ve temizlik tanrıçası

Rodos Afroditi ve Başak




Çömlek aranıyor. Yok yok:(

Hellenistik aslan heykeli

Müze Çıkışı Türk Kahvesi

Müze çıkışında, Hipokrat Meydanı'ndan yokuş yuları çıkan ana sokakta bulunan 300 yıllık Türk kahvesinde mola verip soluklandık. Sahipleri de Türk olan bu kahvede servis yapan genç çocuk ta Türkçe biliyordu. Mutlu'nun çocuğa ısrarla ''Turkish Coffee'' demesi, çocuğun da benzer ısrarla ''Türk kahvesi mi abi?'' diye yanıtlaması komikti.

Rodos-Türk Kahvesi
Rodos-Türk Kahvesi




Kahve çıkışı kendimizi eski kent sokaklarına vurduk. Mara'nın bize önerdiği Taverna Kostas istikametinde Yahudi ve Türk mahallelerinden geçerek dolaştık. Çocuklar çoğu yerinde araç trafiği olmayan dar sokakların keyfini çıkardılar.

Hipokrat Meydanı'na Doğru
Hipokrat Meydanı

Eski kent surlarında yürüyüş
Eski kent surlarında yürüyüş 


Kafa yıkayıp serinleme molası





Öğle Yemeği: Taverna Kostas

Burası tipik bir Rum lokantası. Çünkü aileden biri mutfakta. Özellikle sarma saran genç oğulu ve tebessümle servis yapan yaşlı amcayı takdirle hatırlayalım. Memnun kaldığımızı da not edelim:)

Taverna Kostas




Taverna Kostas
Sokaklarda Turlamaya Devam...



İbrahim Paşa Camisi


Balık Masajı Molası:)



Balık Masajı-Başak gıdıklandı ama çok hoşlandı
Ege'ye balık masajı fikri ilk başta cazip geldiyse de,
denedikten sonra çok hoşlanmayıp yarım bırakmayı tercih etti. 

Ben hiç denemedim bile
Ela da balık masajını sevenlerden


Tam bu dar sokaklardan çıktığımız bir anda, Ela ve Ege'yi kaybedip panik olduk. Meğerse Ela uzakta bir çocuk bahçesi görmüş ve Ege de ona takılıp birlikte gitmişler.


Bir gece önceki akşam yemeği tavernamız
Mπoukià

Enerji takviyesi:)



Rodos'a veda öncesi hatıra fotoğrafı:)


VE SON...
Akşam Handan ve Ela'nın şahane evlerinde rahat bir uyku çektik. Ela kendi yatağını Ege'ye verdi. Ertesi sabah eski Datça'da ettiğimiz kahvaltı sonrası Handan ve Ela ile tatilimizin tadı damağımızda zor ayrıldık

Ek Okumalar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder