14 Kasım 2013 Perşembe

Santorini'de 2. ve son günümüz


Aslında 2. güne ''acaba öğlen feribota atlayıp İos'a gitsek mi?'' diye başladık:) Şimdi geriye dönüp bakınca biraz da bulup bunayan şımarık tipler gibi hissediyorum itiraf edeyim. 

Ekim ortasındayız. Hiçbir yere benzemeyen özel bir coğrafyadayız. Hava güneşli. Denize bile giriyoruz. Varsın gezi yazılarında belki de biraz fazlaca abartılarak aktarılmış olan Santorini'nin şık ve romantik ambiyansını yakalayamamış, adalı sıcakkanlı insanlarına, şahane yemeklerine denk gelmemiş olalım! Sonbahar ortasında yakaladığımız bu özel hava, çocukların da keyfine ortak olduğumuz bu birlikte nadir zamanlar, Santorini'ye söylenerek geçirilemeyecek kadar değerliydi.  Bir şekilde ikna olup ''o kadar geldik tadını çıkarmaya bakalım '' dedik ve kaldık. Yazdan kalma güzel bir deniz günü geçirdik. 

Aslında Kaldera'ya bakan, terasında havuzu, jakuzisi olan bir otelde çocuklar olmadan kalabilsek o ambiyansı da yakalayabilirdik belki, kim bilir? 


Mutlu, Demet ve Murti bir gece önce akşam bara gittiler. Ben de Başak, Taylan ve Ege ile kaldım. Onları uyutmak için 1,5 saat kadar yatakta şarkı söyledim:) Sabah ta çocuklarla erkenden kalkıp otelimizin kahvaltı salonundan güneşin doğuşunu seyrettik, bomboş Santorini sokaklarında koşturduk, Kaldera'daki 4-5 direkli yelkenlilere hayran hayran baktık. 

Daha sonra sırayla Demet ve Mutlu da bize katıldı. Ara sokaktaki vasat ama bir şekilde kanımızın ısındığı kafede kahvemizi içip biraz daha sokaklarda dolaştık, çocuklara ve kocalara hatıra T-shirtler aldık. Ardından teleferiğe yakın manzaralı bir kafede, iyi kahve bulmak umuduyla bir kez daha mola verdik. Çocuklar, buradan eski limanla Fira merkezi arasında yük taşıyan eşekleri ve teleferiği izlediler. Manzara güzel, kahve ve servis berbattı:) 

Hemen yanıbaşımızdaki eski teleferik gişesinden, ertesi gün feribota bineceğimiz limanın eski liman olmadığını öğrenmemiz açısından da buraya geldiğimiz iyi oldu. Yoksa sabahın köründe çocuklar ve onca yükle teleferiğe nasıl ulaşacağımızı kara kara düşünüyordum. Dönüşte bir de dondurma molası verdik:) Bize ve çocuklara kalsa daha da uzatacağımız bu molayı, Murti'nin telefonla tacizi sonrası yarıda kesip:) otele döndük ve Kamari Plajı'na gitmek üzere yola koyulduk.


Otelimizin kahvaltı salonu
Otelimizin kahvaltı salonundan gün doğumu
Mutlu, Demet ve Murti uykuda
Çocuklar oyunda:)




Tasarımlarını çok beğendiğimiz dükkan
Tipik bir sokak. Ev yok.
Burada yerleşik yaşayan insan yok. Her yer dükkan:)
Dükkanları işletenler, servis yapanlar da genelde göçmenler.











Gün Boyu Kamari ve Perissa'da:

Öğle vakti denize girmek için adanın diğer popüler plajlarından olan Kamari'ye gitmeye karar verdik. Sezonunda epey kalabalık olduğunu tahmin ettiğimiz bu plaj rüzgarlı olduğu için sadece arabadan inip şöyle bir baktık ve bir gün önce gidip beğendiğimiz Perissa Plajı'na tekrar gittik. Bütün gün Perissa Plajı'nda yüzdük, çocuklarla oynadık, dinlendik. Murti ile plajın sonundaki kayalık boyunca yüzdük. Kayalık boyunca denizin hiç derinleşmemesi, beyaz üzeri siyah çizgili kumlu deniz altı ilginçti. Mutlu, fizyolojik ihtiyaçları dışında hiç kalkmadan şezlongunda kitap okudu:)  Perissa sahilinde şekilden şekile girip şen şakrak fotoğraf çektiren Amerikalılar, sevgilisine seksi pozlar veren bayan Samantha sakin günümüze hareket kattılar:)



Denizin derinliğinin hiç değişmediği kayalık

Taylan'ın yanardağı? ve fotoğrafı







Santorini Hatırası

İmerovigli'de Akşam Yemeği:

Akşam yemeği için, bir gün önce akşam içki içmeye gittiğimiz İmerovigli'nin meydanında görüp kokularından mest olduğumuz ''Anogi'' Restaurant'a gittik. http://www.anogirestaurant.gr/imerovigli-restaurant

Önceki gün doluluğunu fark etmemiş gibi! rezervasyon yaptırmadan gittiğimiz için, hemen yer bulamasak ta, komşusu salaş/sevimli ''Estia'' restaurantta içmeye başlayıp, çocuklara da yemeklerini yedirip 1 saat beklediğimize değdi. 

Güzel ev şarabı, Leziz yemekleri ve sıcakkanlı servisi ile Anogi, son gecemizde Santorini'ye keyfimiz yerinde veda etmemizi sağladı.  

TripAdvisor'da Anagi
Tripadvisor'da Estia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder