13 Mayıs 2017, Cumartesi
Geçen sene Marmaros Koyu'na varmış ama şelalelerine uzanan patikayı keşfedememiştik. Koy'dan dönerken uzaktan incecik akan şelaleyi fark edip, ''tüh'' deyip, keşfini bu seneye bırakarak Ada'ya veda etmiştik.
Bu sene Gökçeada'ya en çok da şelaleleri bulma heyecanıyla gittik:)
Marmaros Şelaleleri Kaşifleri |
Sabah 9:00 feribotuna yetişmek için 4:30'da yola koyulduk. 3,5 saatlik rahat bir yolculuğun ardından Kabatepe Limanı'na vardık. Sayra, Ömer ve Ekin de bu kez şeytanın bacağını kırarak gelmeyi başardılar.
Marmaros Koyu'nda yapmayı planladığımız öğle yemeği pikniğinin malzeme alışverişini merkezde tamamlayıp, akşam konaklayacağımız Yeşil Vadi Pansiyon'a kısaca bir uğrayıp yerleştikten sonra şelaleleri keşfetme heyecanıyla yola koyulduk.
Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada, dünyada üzerinde tatlı su kaynakları en fazla olan dört adadan biri olarak biliniyormuş. Bu gür su kaynaklarının en büyük kanıtı ada üzerindeki baraj göleti ve güzelim şelaleleri.
Ada'nın en büyük köylerinden Deretepe Köyü'nden Uğurlu istikametine giderken, Marmaros Koyu'na 7 km olduğunu işaret eden tabeladan arabalarla içeri girdik ve geçen sene uzaktan gördüğümüz şelaleyi gözlerimizle aramaya başladık. Göremedik!
Marmaros Koyu'na varmadan hemen önce, hem sağdan hem soldan bizim araba yoluna kavuşan 2 toprak yolun olduğu yerde arabalarımızı park edip, dere sesinin geldiği yöne doğru yürümeye karar verdik.
Okuduğumuz kaynaklarda büyük şelalenin araba yolundan yaklaşık bir saatlik yürüme mesafesinde olduğu yazılıydı. Şelaleye uzanan patikanın neresi olduğundan emin olmamakla birlikte, yolun hemen kenarına iyi kalpli bir doğa severin yerleştirmiş olduğunu düşündüğümüz taşlardan yapılı bir ok, bize doğru yolda olduğumuzu düşündürdü ve ok yönünde ilerledik.
Şelaleye uzanan patikayı işaret eden taşlarla yapılmış ok işareti |
Kısa bir süre sonra dereye kavuştuğumuz, şahane bir doğanın içerisinde, gerçekten de 1 saatlik bir yürüyüş sonrasında, 38 metre'den inen büyük şelaleye ulaştık. Çocuklar da biz de dere boyu yürüyüşten çok keyif aldık. Arada kısa kaya tırmanışları yaptık. Islandık.
Bir sürü kaplumbağa gördük. Murti su içen bir yılan ve 2 kaplumbağanın videosunu çekti. Yürüyüş boyunca rastladığımız ölmüş keçi bedenleri ne bizi ne de çocukları pek rahatsız etmedi. Murti, Ömer şelalenin altında duş aldılar. Murti tam ıslanmışken şelalenin suyu kesildi. Sonra tekrar geldi:) Şelale başında demlendik, güzelleştik.
Yürüyüşümüzden Fotoğraflar
Dönüşü ise dere içinden değil hemen şelale başında denk geldiğimiz patikadan yaptık.
Şelaleyi solumuza aldığımıza dikkatlice karşıya ve sağa göz gezdirince bulunabilecek bir patika bu. Derenin 50 metre kadar yukarısından uzanıyor ve 1 saatlik yolu 25 dakikaya indiriyor.
Yürüyüş sonrası ise kendimize Marmaros Koyu'nda, deniz kıyısında ziyafet çektik.
Saç baş rüzgardan dağılmış olsa da Trangiası ile başbaşa mutlu Damla |
Marmaros Koyu |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder