15 Ocak 2014 Çarşamba

Naxos'tan Günübirlik Paros-Kikladlar'a Veda

Tarih: 19 Ekim 2013, Cumartesi

Havanın şahane olmasından mıdır? Öğlen Naousa'da yediğimiz leziz yemekten midir? Akşam tanıklık ettiğimiz  göz alıcı dolunay doğuşundan mıdır? Kiklad gezimizin en beğendiğim adası Paros oldu. 


Sabah Parikia'da

Sabah erkenden Naxos'tan Pire'ye giden ve yol üstünde hemen karşıdaki Paros'a uğrayan feribota bindik. Bu kadar dibine gelmişken Paros'a uğramasak içimizde kalacaktı. Yaklaşık 45 dakika sonra Paros'un liman kasabası Parikia'daydık. (Türkçe rehberlerde Paroikia diye yazıyor.)  Sahilde kısa bir yürüyüşün ardından, meşhur Ekatontapyliani (diğer adıyla yüz kapılı kilise) kilisesinin baktığı, devasa bir kauçuk ağacının gölgelediği güzel meydanda kahve molası verdik ve kiliseyi gezdik.


Sabah Naksos Sokaklarında
Naksos'tan Paros'a
Bir önceki gün Naksos'ta öğle yemeğinde karşılaştığımız
Türk ailenin kızı
Parikia Sahili
Parikia Sahili
Parikia Sahili
Parikia Sahili
Yüz Kapılı Kilise'nin Önündeki Meydanda Mola
Parikia'nın Simgesi
Yüz Kapılı Kilise ve bu Kauçuk ağacı



Başak, Ege ve Taylan 100 Kapılı Kilise'yi geziyor
Ekatontapyliani (diğer adıyla Yüz Kapılı Kilise) 








Öğlen Naousa'da

Renk renk balıkçı tekneleri ve kıvrılarak uzanan dar beyaz sokaklarıyla Naousa, pahalı butikleri ve sakin barlarıyla kozmopolit jet sosyetenin buluşma yeri olarak not edilmişti bizim rehberde. Bomboş Naousa sokaklarında jet sosyeteden pek kimseyi göremedik ama buranın şıklığı Santorini'deki gibi yapay gelmediğinden olsa gerek hoşumuza gitti. 

Öğle vakti Naousa'da, günlerdir denk gelemediğimiz leziz yemeğin peşinde sokak sokak dolaştık ve isabetli bir seçim yaparak biraz pahalıca da olsa hala tadı damağımda kalan balık çorbasını servis eden Barbarossa Restaurant'ta harika bir öğle yemeği yedik.  

http://barbarossa-paros.com/en/







Murti Takipte
Takip Edilenler Rahatsız:)
Arada fotoğraf makinemi Murti'ye bırakıp bir tuvalet molası verdim ve yarım saat bizimkileri kaybettim. Onlar bu sırada kaleyi gezmişler. Kale fotoğrafları Murti'ye ait...











Hala tadı damağımda olan balık çorbası


Başak, Ege ve Taylan yine sopayla balık yakaladılar
Başak suya düştü.
Kilisenin oturağında üst baş değiştirip ıslak giysileri kurutmak zorunda kaldık






Akşam Üstü Piso Livadi'de

Kykladlar'a deniz kenarında yayılarak veda etmek için güneş batmadan korunaklı kumlu plajıyla ünlü bir başka balıkçı köyü Piso Livadi'ye gittik. Demet ve Murti son kez denize girdiler. Mutlu ve ben cesaret edemedik. Çocuklar soyunup kum ve sığ denizin tadını çıkardılar. 

Plaj keyfi sonrası burundaki kafeye oturup bir şeyler içtik, çocukları doyurduk ve sürpriz dolunay doğuşunu hayran hayran izledik. Kikladlar'da pekçok yerde denk geldiğimiz masa üstü resimler bu kafede de pek hoşuma gitti. Tıpkı her mekana özgü hazırlanmış resim-tabelalar gibi...  

Piso Livadi Sahili'nde
Denize Veda
Masa Üstü Resim







Akşam Parikia'da

Çocukları doyurup rahat ve iyi bir yemek hevesiyle Naksos feribotumuzun kalkacağı Parikia'ya geri döndük. Kikladlar'daki pekçok adada olduğu gibi Paros'ta da, dar sokakları gezerken aniden beliren, üstü yeşilliklerle kaplı küçük sevimli meydanlardan birinde gözümüze kestirdiğimiz bir lokantada içki ve hafif yemek molası verdik. İçki ve yemek vasattı ama meydan çok güzeldi:) 




Greeca Paros bağlantısı:
http://www.greeka.com/search.htm?q=paros#gsc.tab=0&gsc.q=paros&gsc.page=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder