14 Ocak 2013 Pazartesi

25 Ekim/Portofino

GÜNÜN GÜZERGAHI
Cinque Terre (Monterosso Al Mare, Riomaggiore, Vernazza)
-Portofino-La Pressura Hotel
Katedilen toplam mesafe yaklaşık: 315 km

Toscana tatil planlarımızda Cinque Terre değişikliğini yapınca, meşhur Portofino'nun bu kadar yakınına gelip te gitmemek olmazdı tabii. Monterosso'da güneşin batmasına yakın, Portofino'ya doğru yola koyulduk. 

Portofino yolu boyunca insanın kafasında sürekli ''I found my love in Portofino'' şarkısının dönmesi kaçınılmazdı!:) Mutlu arabada bana bu şarkıyı epeyce tekrarladı:) 
Dalida'dan Portofino Şarkısı




Portofino'ya uzanan sahil yolu, ''keşke daha erken saatlerde geçebilseydik'' dedirtecek güzellikte bir yoldu. Dar, yeşil, eski, zengin ve şık!. Sanırım bu yolu en iyi tanımlayan ifadelerden biri şıklık! İtalyan zenginlerinin malikanelerine ev sahipliği yapan, gösterişli ama doğallığını kaybetmemiş şık bir yol. Kimse yolu genişletip malikanelere ulaşımı rahatlatalım diye tarihi ve doğal dokuya zarar vermeyi akıl edememiş burada. Bu vesileyle Kemer-Antalya yolunun eski halini hatırlayıp hüzünlendim yine:(

Biz Portofino'dayken...
Dilekcan Ailesi Tam Turistik Fotoğraf Pozu

Yavuz Ailesi Portofino'dayken....
Tam turistik fotoğraf çektirmeye bizim kadar meraklı olmayan Demet, Murti ve Taylan'ı
zorla bu pozu vermeye ikna ettik.


Portofino Yolu
15 dakika kala...

Portfoino Yolu...



Portofino'ya vardığımızda bizi bomboş bir sahil kasabası karşıladı. Etraf o kadar tenhaydı ki bizden başka bir Türk çift ve köpeğini gezdirmeye çıkarmış genç yakışıklı bir İtalyanın varlığı hala hafızamda...  

Portofino'nun kısacık sahilinde bir keşif yürüyüşü yapıp, anneleri arayıp ''var ya biz Portofino'dayız!:)''  dedikten ve ''Biz Portofino'dayken'' konulu turistik fotoğraflarımızı etraf kararmadan aceleyle çektikten sonra, meydana bakan, kötü pizza yapan bir kafeye oturup etrafı seyrettik.

Murti, Antonioni'nin, Portofino'da yağmurlu bir havada geçen aşk sahnesiyle de ünlü,  John Malkovic ve Sophie Marceau'nun oynadıkları ''Bulutların Ötesinde'' filmini hatırlayıp yine hayal alemine daldı.

 Bulutların Ötesinde Filminin Portofino'da Geçen Bir Sahnesi



Arkada gözüken tepedeki şatonun, hava kararıp
arkasından ay doğduktan sonraki görüntüsüne tanık olmamız
Portofino'nun bize hediyesi oldu.
Tam bir polisiye korku filmi dekoru!





Hava karardığında dönüşümüzün çok zor olacağını bile bile akşam yemeğini Portfoino'da yemeye karar verdik ve oldukça memnun kaldığımız ''Ristorante Punny''de keyifli bir akşam yemeği yedik. Başak, Ege ve Taylan yan masadaki çocuklarla ahbaplık ettiler.

Portofino'da yenilen akşam yemeği sonrası, La Pressura otelimize dönüş yolculuğu Mutlu ve benim için acılı oldu. Otelimize varmadan az önce gece yolumuza çıkan ceylan yavruları acımızı birazcık hafifletti:) Keşke çocuklar da uyumuyor olsalardı ve görselerdi.

Ek okuma, izleme, dinleme:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder