27 Eylül 2012 Perşembe

Kaş'ın gözü Meis/Kastellorizo.

Şahane geçen Kaş tatilimizi daha da şahane yapan bir günübirlik ziyaretti Meis ziyaretimiz. Üstelik tam da Taylan'ın doğum gününe, benim de vizemin son gününe denk geldi:) Mutlu, vize süresi dolduğu için maalesef gelemedi.

Meis, Türkiye'ye en yakın Yunan adası. Kaş'a uzaklığı yaklaşık 7 kilometre.  Kaş'tan sabah saat 10:00'da hareket ettikten yarım saat sonra Meis'teydik. Teknemizin geri dönüş saati 16:30 olduğundan oldukça hızlı bir ziyaret olduysa da Meis aklımda tekrar gelmeyi isteyecek kadar iz bıraktı.


İtalyanların 1992 yılında en iyi yabancı film Oscarını alan filmi ''Mediterraneo'' Meis'te çekilmiş. Yıllar önce seyretmiştim yeniden seyredesim var gezi sonrası...

Mediterraneo Filminin Çekildiği Ev
Burası, her köşesi insanın içini ısıtan zevkli detaylarla dolu, mavi ve sarı renklerin hakim olduğu, sakin, küçük, keyifli bir ada. Adaya ayak basar basmaz koyun diğer ucuna doğru yürüyüp kendimize denize girecek bir yer aradık. Önünde gölgelikleri ve sandalyeleri ile beğenip gözümüze kestirdiğimiz otelin yetkilisi, 3 küçük çocuklu halimizi gördüğü anda otelin önünden denize girmemize izin verme nezaketi gösterdi.
Meis ziyaretimiz boyunca karşımıza çıkan herkesin çok canayakın ve dostça davrandığını not etmeliyim.

Meisin tam göbeğinden, Kaş'a nazır denize girmek pek keyifliydi doğrusu. Deniz çok sakin olduğu için Başak ilk defa burada cesaret ederek kolluksuz denize girdi ve yüzdü.

Denize girmek için konuşlandığımız otel önü...
Deniz'de yüzerken aniden karşıma çıkan ve ilk karşılaştığım anda korkmama neden olan koca Caretta Caretta, Meis gezimizin sakinliğine hareket kattı. Sonradan anladık ki Meis'te liman içinde yaşayan 3 tane evcil Caretta Caretta varmış.
Taylan'ın Doğum Günü Hediyesi
Caretta Caretta
1-2 saat deniz keyfi yaptıktan sonra karnımız acıktı. Merkezdeki lokantalardan birinde kendimize meze ve rakı ziyafeti çektik. Güzelim Kaş'ta yemek yediğimiz çoğu lokantanın toplu kesim amaçlı, özensiz hazırlanmış sofralarından sonra Meis'teki sofra şölen sofrası gibi geldi.

Bizim çocuklar yine makarna yerlerken:(
Yediğim en güzel lakerda.
Unutmayayım diye...
Yemek sonrası Meis sokaklarında turladık, kısa merdivenlerden tırmandık ve bomboş bir kilise bahçesinde çocuklar oynadı biz soluklandık. Kısacık zaman hemen geçiverdi tabii ve Meis'in de tadı damağımızda kalmış olarak, 16:50 teknemizle uyuklayarak Kaş'a geri döndük.

Çocuklar deniz düşecek diye endişelenmeye gerek yok.
Düşmüyorlar!:)

Çakıl Mozaikli Bahçe
Tepedeki Kiliseye Çıkan Merdivenler
18. asırdan kalma cami. Bugün müze

Meis ile ilgili bilgi için tavsiyeler:

Biz gezginin bloğundan:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder