23 Şubat 2012 Perşembe

Londra-26 Ağustos 2011-Cuma

Neriman anneye söz verdiğim halde bir türlü hazırlayamadığım Londra notlarıma bloğum aracılığıyla başlıyorum:)

İstanbul'dan 20:30'da kalkan THY uçağıyla, Başak (5), Ege (2,5), Mutlu, Neriman anne ve ben Londra'ya doğru yola koyulduk. Kocacım Mutlu, biri daha tam yürüme yetkinliğini kazanamamış 2 çocuğumuzla bu 8 günlük yorucu tatili nasıl tamamlayacağımıza dair derin kaygılar içindeydi. Bense bunu başarıp, 2 çocuğumuz olduktan sonra eskisi kadar sık yapamadığımız seyahatlere yeniden başlayacağımız ve bu seyahatin başka seyahatler için ailemize cesaret vereceğini düşündüğüm için heyecanlıydım.

İngiltere saatiyle 22:30'da Londra'ya vardık.
Havaalanından, şehir merkezindeki Paddington İstasyonu'na ''Heathrow Express'' raylı sistemi ile hiç durmadan 15 dakikada varılıyor. Bu, hem en hızlı hem de en ekonomik ulaşım yolu.  İstanbul'dan saatlerini öğrenip biletlerini de İstanbul'dan internet üzerinden aldığımız bu trenin son seferine koşarak yetişip biraz stres yaşamış olsak ta buna değdi.
https://www.heathrowexpress.com/


Farkında olmadan, Paddington İstasyonu'na 5, Hyde Park'a 10, Oxford Street'e 20 dakika yürüme mesafesinde, Circle Line metro hattı üzerinde, lokasyon olarak ideal bir otel seçmişiz: ''Tonys House'' 
www.booking.com/Tony's-House-Hotel

Zamanımızın çoğunu dışarda geçireceğimizden, konfor beklentimiz olmaksızın seçtiğim bu 2 yıldızlı otel, gecenin bir yarısı bizleri tatilimizi zorlaştıran pekçok sürpriz özellikle karşıladı:)

  • Odamız en üstte 4. kattaydı ve asansör yoktu
  • Oda ölçüleri tahminimizden çok daha küçüktü
  • Sabahları kahvaltı sunulan ayrı bir salon olmadığı gibi, zaten küçücük olan odanın tam ortasında bir de kocaman kahvaltı masası vardı. 
  • Çocukların ikisi ile birlikte uyumayı planladığım çift kişilik yatak ölçüleri standartların çok altındaydı
  • Banyo çocukla birlikte girebilmek için çok çok minikti:(
  • Benim belim çocuk taşımaya elvermeyecek derecede sakattı
Hal böyle olunca, çocuklar çaresiz uyanıp saat kaç olursa olsun  ilk gece olduğu gibi ilerleyen günlerde de tabana kuvvet kendi başlarına çıktılar merdivenleri... Bu, çocukların sonraki günlerde metro merdivenlerinde işlerine yarayacak egzersizlerin başlangıcıydı!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder