5 Aralık 2012 Çarşamba

22 Ekim/Venedik'ten Toscana'ya...

GÜZERGAH
Venedik-Bologna-Floransa-Greve in Chianti-Strada in Chianti
(Via Della Montagnola-Hotel Agriturismo La Pressura)
Katedilen toplam mesafe yaklaşık: 300 km

       
22 Ekim günü sabah erkenden uyandık. Kiraladığımız otomobilleri tren garına yakın Hertz bürosundan almak üzere, yine bol yüklü bir halde:) vaporetto ile suya koyulduk.

Vaporettoda
Vaporettoda
Vaporettodan
Vaporettodan
Vaporettodan-modern şehre geçiş köprüsü
Vaporettodan-modern şehre geçiş köprüsü
Yüklendik yürüyoruz.
Minikleri yine Demetçim idare ediyor.
Başak, Ege ve Taylan'ı dizginlemek için
emniyet şeridi çektirdik araç kiralama ofisine
Araçlarımıza kavuşmaya az kala...
Hertz bürosunda yaklaşık 1 saat süren işlemlerimizi tamamladıktan sonra araçlarımıza kavuştuk. Bu gezimizi gerçekleştirlebilir kılan şahane navigasyon cihazlarımız Tomtomlarımızı ayarladık ve Bologna üzerinden Floransa yönünde yola koyulduk. Toplam 282 kilometre olan, yaklaşık 3 saat sürmesini öngördüğümüz yolculuğumuz, trafik kazası yüzünden yolun kapanması nedeniyle 2 saat uzadı.

Trafikte tatsız bekleyiş!
Yollar açıldıktan sonra, ne yazık ki saatinde düzgün öğle yemeği yiyecek keyifli bir mekana denk gelemediğimizden, güzel bir yemek ve şaraptan da ödün vermek istemediğimiz için, geç te olsa yemek molamızı Greve in Chianti'de vermeye karar verdik. Greve in Chianti, Chianti bölgesinin giriş kapısı olarak ta kabul edilen, küçük, sevimli bir Toscana kasabası.

Greve in Chianti ile ilgili detaylı bilgi için:
http://www.chianti.com/greve-in-chianti/

Sezon dışı gittiğimiz için neredeyse bomboş olan kasabanın meydanına bakan bir restoranda tüm gezimiz boyunca yediğimiz en güzel yemeklerden birini yedik, otelimizde atıştırmalık şarküteri ve kahvaltılık alışverişimizi yaptık.

Başak, Ege ve Taylan
Yaban Domuzu ile

Göründüğü kadar leziz olmayan
buffalo mozzarella
Mmmmm
Çocuklar yine makarna yerlerken:)


Başak, Ege ve Taylan keşifte
Başak, Ege ve Taylan keşifte
 
Siyah Horoz (Gallo Nero)
Chianti Bölgesi şaraplarının alameti farikası 
Başak, şarküterideki kurutulmuş et ve peynir kokusundan
hiç hoşlanmadı

Şarküteri
Otel için alışveriş

Otelimiz La Pressura, çok geniş bir araziye sahip şık bir bağ evi. Otele ana gidiş yolu kapalı olduğu için bizim Tomtomların kafası biraz karıştıysa da hava karardıktan sonra dolanarak ta olsa ulaşmayı başardık.

Aslında şık bir otel olmasına rağmen, odalarımıza merdivenle çıkılıyor olması, Floransa'ya giden epey işlek bir yolun kenarında, hayalini kurduğumuz mutlak sessizlikten yoksun olması vb. nedenlerle, ilk karşılaşmamız hayal kırıklığı ile oldu. Sonraki günlerde alıştıkça sevdik ama otelimizi.

Otelimiz: La Pressura
http://www.presura.it/

İlk gecemizde akşam yemeği için dışarı çıkmayıp odalarımızda şarap ve peynir keyfi yaptık. Çocuklar odalarına yerleştiler, ortama alıştılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder