20 Mart 2012 Salı

Ischgl/Yolculuk Kararı/Planlama ve İlk Gün

Ischgl maceramız, yaklaşık 6 ay önce, Sayra'nın ''Münih'e erken rezervasyonla çok ucuza bilet aldık. Hadi siz de alın. Ucuz bilet fırsatını kaçırmayın. Münih'ten ulaşılabilen, çocuklarla hep birlikte gezilebilecek  yerleri sonra planlarız nasılsa'' demesiyle başladı. Hemen ertesi gün, bu fikrin üzerine atlamış ve Yavuz ailesi ile bizim ailenin biletlerini almıştım bile...

Münih'ten gidilebilecek yer(ler) konusunda çok fazla tartışmayıp, Başak ve Ekin'in kayak öğrenebilecekleri, Taylan ve Ege'nin karda oyunlar oynayabilecekleri, biz ebeveynlerin de kayak yapabileceğimiz; dolayısıyla hem kendimizi hem de çocukları eğleyebileceğimiz, doğası güzel bir yere gitme konusunda hemfikir olduk. Murti'nin özel isteğiyle ''toplam pist kilometresi uzun'' sportif anlamda Murti'yi tatmin edecek bir lokasyon araştırmaya giriştik ve ''pist uzunluğu 231 km olan'' Avusturya'nın Ischgl kasabasında karar kıldık.

Avusturya'da kayak insanların hayatlarının doğal bir parçası. Bizdeki gibi lüks tüketim değil. Hemen her yaştan insan kayak yapıyor. Pistlerde 60 yaş üstü pekçok kadın ve erkeğe rastlamak, üstelik bu doğuştan kayakçıların yanımızdan süratle geçmelerine tanıklık etmek son derece olağan. Kayak köyleri arasında işleyen otobüsler tıklım tıklım her yaştan kayakçıyla dolu... Hal böyle olunca da Ischgl'da karar kılmamız yeterli olmadı tabii. Biz erken harekete geçtiğimizi zannederken Avusturya'lılar ve tabii komşu ülkelerden diğer kayakçılar tüm konaklama yerlerini kapatmışlardı. Yer bulabilmek için epey uğraşıp tam ümidimizi yitirmek üzereyken Ischgl'a 12 km uzaklıkta, Galtür isimli kasaba'da, bulabildiğimiz tek otel olan ''Chasa per la Punt''a rezervasyon yaptırdık.

http://www.chasa.at/Chasa/index.html
http://www.galtuer.com/
http://www.ischgl.com/index.en.htm

Münih'ten Ischgl'a tren yolu ile ulaşım yok. Bu yüzden türlü zorluklarla, ucuza gelmesi için 4 tane çocuğu çocuk koltukları olmadan kucağımızda taşımamızı kabul eden tek transfer seçeneği olan Ömer Bey ile bizim ucuz Münih uçuşunu boşa çıkaracak bir ücrete anlaşmak zorunda kaldık. Münih'ten, eğer tren yolu ile ulaşım mümkün değilse, gidilecek otelin de kendi transfer aracı yoksa, ulaşım tuzluya patlıyormuş bunu öğrenmiş olduk.

Mürettebat
3 Mart cumartesi günü, Pegasus ile olabildiği kadar keyifli bir uçak yolculuğunun ardından Münih'e ulaştık. (Yolculuk öncesi, kayaklara ekstra ücret alınacağını öğrendiğimiz için, şikayet dilekçeleri ve mücadele ile geçmişti ama uğraşlarımız sonuç vermiş olacak ki, check-in sırasında kayaklara ücret almaktan vazgeçtiler, gazabımızdan ucuz kurtuldular)

Münih'ten Ischgl'a yolculuğumuz ise yaklaşık 3,5 saat sürdü.  Tıkış tıkış geçen, en keyifli anı yoldaki bir kafede verdiğimiz mola olan rahatsız bu yolculuğun sonundaki ödül, beklentilerimizin çok üzerinde bir apart  otel ve güzel bir otel müdiresi oldu. Odalarımıza yerleşip bulabildiğimiz açık tek lokantada güzel bir akşam yemeği yedikten sonra erkenden yattık.
Ömer Bey'in Arabası
Münih Havaalanı'nda Bavulları Beklerken
Yolda Mola Yeri
Mola Yerinden Manzara
Mola Yeri
Yöresel İncirli Ekmek. Ben ve Sayra bayıldık Demet sevmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder